Foreningen for Fodsundhed​

Fodsundhedens betydning for det gode liv​

Bevar din sundhed og vær på god fod med dig selv​

Af læge Carsten Vagn-Hansen

​Føddernes tilstand betyder utrolig meget for sundheden. Kan man ikke mere gå, mister man noget af sin frihed og bliver afhængig af andre. Forebyggelsen skal starte, før fødderne begynder at råbe om hjælp. Ellers kan det være for sent at gøre noget.

​Hvert 10. barn har fejlstillinger i fødderne, og de børn vil med tiden få problemer. I mange tilfælde kunne det være undgået ved, at de havde haft godt naturformet fodtøj med plads til især storetåen, og ved at fortsætte med det som voksen.

​Forældre må se ind i fremtiden for barnet. Hvad nu, hvis barnet vælger et arbejde, hvor det er nødvendigt at have gode stærke fødder, og så måtte opgive det, blot fordi man ikke i tide fik lært at passe på sine fødder?

​Et gammelt kinesisk ordsprog siger: “Har du ondt i dine fødder, da glemmer du alle andre bekymringer”. Tilgengæld bliver det så som så med hvile og ro, for fødderne råber forarget: “Hvorfor passede du ikke på mig i tide”? - og det er svært at slappe af med alt det råberi.

​Vil man bevare sin sundhed, er man nødt til at investere i den. F.eks. ved at spise sundt, få motion og lade være med at ryge. For at få det nødvendige overskud til at leve sundt, må man også være på god fod med sig selv og sine medmennesker. Det er man i sko, der er gode ved fødderne.

​​

Foreningen for Fodsundhed  |  CVR: 35274294​